Hoppa till sidans innehåll

Träningsstart 2020/2021

11 AUG 2020 09:37
Så var det då äntligen dags för start av tränings- och tävlingssäsongen 2020/2021. Måndag 17 augusti vecka 34 drar vi igång.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2020 09:37

Exakt hur säsongen 2020/2021 kommer att se ut när det gäller tävlingar och dess utformning är ännu ovisst och avhängigt de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten meddelar med hänseende till pågående pandemi. Klart är emellertid att Mörrums Badmintonklubb har anmält två lag till seriespel. Klart är också att vi är en förening som växer i alla åldersspann. Jättekul!
Stabil tränarstab med nyhet
En växande förening innebär ökat behov av träningstider, tränare/ledare samt ökande omkostnader. Situationen med tränare har vi under kontroll då vi har flera duktiga tränarutbildade ungdomar som kommer att fortsätta ta ett stort ansvar för våra barn- och ungdomars utveckling under kommande säsong. Till detta har vi nu också glädjen att meddela att meriterade Fredrik Bohlin, som gästspelade som tränare hos oss under föregående säsong, kommer att fortsätta engagera sig i våra ungdomar i Träningsgrupp 2 i Norrevångshallen på onsdagar mellan 19:00-20:30.
Hot mot folkhälsa
Mindre roligt är det att än en gång kunna konstatera att det fortsatt råder brist på idrottsanläggningar och träningstider i Karlshamns kommun. Detta är något som inte bara drabbar vår förening utan givetvis också andra föreningar inom kommunen.  Men som läget är nu kan vi inte annat göra än att ställa vårt hopp till att de folkvalda styrande inom en snar framtid åtgärdar denna problematik då tillgång till träningsmöjligheter oavsett idrott är den viktigaste stöttepelaren i en allmän folkhälsa.
Förändringar för motionärer
För Mörrums Badmintonklubb innebär lokalbristen att vi har i stort sett samma träningstider och lokaler att tillgå som föregående säsong. Detta tillsammans med det mycket trevliga faktum att vi blir fler aktiva medlemmar har gjort att tränarstaben, med stöd av styrelsen, har nödgats göra en del förändringar i tränargrupperna inför säsongen. Den största förändringen som sker inför säsongsstarten vecka 34 är att ”seniorträningen” i Norrevångshallen renodlas till en träningsgrupp för tävlingsaktiva seniorer från U19 och uppåt. De motionärer som tidigare tränat med denna grupp kommer under säsongen att hänvisas till Mörrumsskolan måndagar 19:00-21:00, onsdagar 19:00-20:30 samt nyheten - öppen träning i Norrevångshallen söndagar 17.00-19.00.
I övrigt gäller att samtliga träningsgrupper drar igång i sina respektive hallar vecka 34. För exakta tidsangivelser se fliken träningstider.
Utökat samarbete med grannklubb
Vi kommer under säsongen också att utöka vårt träningssamarbete med grannklubben CBF. Hur detta kommer att se ut är i skrivande stund inte helt klart men utbyte mellan samtliga träningsgrupper och motionärer står på agendan.
Respektera träningsro
Tränarstaben vill också passa på att meddela att det under säsongen 2020/2021 inte är tillåtet för icke behöriga, det vill säga anhöriga, kamrater och de som väntar på kommande träning, att vistas på träningsytorna under pågående träning. Vi ber er vänligen respektera detta och hänvisar er som vill se på era barn- och ungdomars träning, eller ni som väntar på tur, till läktare, foajé eller omklädningsrum.

Vid frågor eller funderingar kontakta någon i tränarstaben. Kontaktuppgifter finner ni under fliken tränare på klubbens hemsida www.morrumbmk.se

Tränarstab/styrelse

 

Skribent: Johan Lenell
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

SPONSORER

 

 

                                                                

 

 


Vill du också sponsra Mörrums Badmintonklubb? Kontakta oss

Postadress:
Mörrums BMK - Badminton
Co/Jan Jonsson, Transformatorvägen 14
37532 Mörrum

Kontakt:
Tel: 045454706
E-post: This is a mailto link